www.otokzakladov.com
http://otokzakladov.com/

Predstavitev zavoda in ideje za sodelovanje
http://otokzakladov.com/viewtopic.php?f=79&t=2848
Stran 1 od 6

Avtor:  Polonca [ 19 Feb 2010, 18:36 ]
Naslov prispevka:  Predstavitev zavoda in ideje za sodelovanje

Živjo dekleta (in redki fantje :) )!

Zavod iskreni.net letos že 4. zaporedoma pripravlja Festival družin. Prejšnja leta je bil v Postojni, letos bo 15. in 16. maja v Laškem (park ob Thermani).

Poslanstvo neprofitnega zavoda iskreni.net je predvsem delo za družine. Naše delo so kvalitetni programi (e-priptava na zakon, šola za starše, tećaji NND) ter drugi projekti (Družinska kartica, Festival družin).
Vabim vas, da si več o zavodu preberete na: http://zavod.iskreni.net/

Zavod se financira predvsem od sponzorskih in donacijskih sredstev (donatorji so mladi pari, družine..., ki nas podpirajo z rednim mesečnim prispevkom).

Morda ste v zadnjem času slišale za nas, ko smo se zavzeli za to, da bi vlada znižala davek tudi pralnim plenicam in, ko smo vladi poslali pobudo, da se uredi zakonodaja na področju babištva: http://www.iskreni.net/component/conten ... snice.html

Vsako leto je na festivalu tudi ena dobrodelna akcija. Lani smo pomagali nedonošenčkom, letos pa bomo zbirali sredstva za Družinski center. Vem, da je splet pač splet, vendar je to novica za katero še ne želimo objav v medijih, naj bo pač dobra informacija za vas, ki jo boste lahko obdelale na debati s kolegicami :) . Mediji bodo prišli na vrsto, ko bo čas zato. Gre namreč za največji družinski center v Sloveniji, katerega en del bo namenjen naravnemu porodnemu centru (Skrajni čas!), poleg slednjega bodo v kompleksu še sejne sobe za izobraževanje staršev, stroke pa gin., družinska terapija... Skratka gre za ogrooomen projekt, ki bo ogromno stal. Začetek gradnje je predviden za september 2010!

Ker imam precej pomembno vlogo pri organizaciji festivala, sem se spomnila tudi na vas, drage otočanke - bi bile pripravljene pomagati s svojimi izdelki? V mislih imam, da bi na festivalu prodajali vaše/naše (ker bom verjetno sodelovala, če bo le čas dopuščal) izdelke, zbran denar, pa bi šel v celoti in izključno v gradnjo Družinskega centra z naravnim porodnim centrom.

Zaenkrat še nimam fiksne ideje, kako bi izpeljali, zato bodo vaši namigi prav prišli. V mislih sem imela 3 oblike sodelovanja:

- nakit (na festivalu je ogromno otrok, zato predvsem njim primeren, pa tudi za mamice in atije :) - poleg nakita bi sem uvrstila tudi obeske za ključe ipd. )

- igračke (v mislih imam mehke igračke. Nekaj blaga imamo na razpolago še na Zavodu v Ljubljani, ker nam ga je sponzorirala Odeja - to bi lahko dobile!)

- čestitke (od rojstnodnevnih, do tistih za novorojenčke, za nosečke... takih bo veliko tam!)

Vsak izdelek bi bil lahko opremljen z vsemi podatki izdelovalke, po želji lahko tudi s kakšno lepo mislijo kupcu.

Ne vem pa še točno, kako se izpelje taka prodajna stojnica, da ni potrebno izdajati računov (in plačevat davka) - kakšne izkušnje? (Se prodaja za prostovoljne prispevke: "Ja gospa, tole ocenjujemo nekje na deset evrov, ampak je to prostovoljn prispevk, dejte kukr čte" :D)

Ste pripravljene prispevati svoje izdelke?
Bi želele tudi kako drugače pomagati na festivalu? (Na stojnici, kot animatorke/animatorji otrok, bi imele ustvarjalne delavnice (material zagotovimo mi)?

Prosim, če ste za stvar, dajte kak fidbek, da vem, da se kaj dogaja :) Pa povejte še kolegicam, pa še tistim, ki ne hodijo v to temo gledati objav :)

Avtor:  jagodka85 [ 19 Feb 2010, 19:07 ]
Naslov prispevka:  Re: Predstavitev zavoda in ideje za sodelovanje

Zdravo,

ker se mi zdi tale dogodek fajn in zanimiv in vidim, da bi imele tudi nakit na stojnicah, bi se načeloma lahko pridružila, če bi vi ocenili, da je moj nakit pač primeren za tja :) Mogoče bi lahko sodelovala tudi na stojnici, pa tud kako voščilnico bi lahko naredila.

Vse za dober namen :)

Avtor:  Polonca [ 20 Feb 2010, 12:03 ]
Naslov prispevka:  Re: Predstavitev zavoda in ideje za sodelovanje

Seveda, dobrodošla. Upam, da ne bova edini!


Bi bila katera pripravljena prevzeti zbiranje izdelkov in delo na stojnici? (Prostovoljci imajo priskrbljen obrok in bivanje s 15. na 16. maja)
Po želji lahko uredimo, da se s stojnico predstavlja tudi celoten otoček, če je to v interesu...

Sicer bi to počela zelo z veseljem, vendar bo na meni ogromen del organizacije, priprav, trženja, oglaševanja... in me skrbi, da vsega ne bom zmogla!

Avtor:  kaja75 [ 20 Feb 2010, 13:19 ]
Naslov prispevka:  Re: Predstavitev zavoda in ideje za sodelovanje

sigurno ne bosta edini. stvar je zelo zanimiva, ampak jo je treba premislit.
glede na to, da sem blizu, lahko kaj pomagam, mislim pa, da bi bilo zelo fino (če zberemo kar nekaj izdelkov), da bi se na stojnici predstavil otoček kot celota, spodaj pa se napiše (oz. na izdelke same, katere so prispevale le-te).
lp

Avtor:  vixi [ 20 Feb 2010, 14:32 ]
Naslov prispevka:  Re: Predstavitev zavoda in ideje za sodelovanje

Dam samo glas od sebe, da vidiš, da sem prebrala, mi je filozofija zavoda prijetna in bom temo spremljala. Bom razmislila ob priliki, če znam naresti kaj primernega za na tako stojnico. Kak cutie otroški nakit bi si pa mogoče lahko izmislila :) Za ostalo pomoč v obliki prisotnosti se ne upam javiti, ker imam preveč drugih stvari.

Avtor:  Polonca [ 20 Feb 2010, 14:53 ]
Naslov prispevka:  Re: Predstavitev zavoda in ideje za sodelovanje

vixi, vesela bom, če se vključiš z izdelki.

Za prodajo bomo že dobili nekoga, magar nekoga od naših prostovoljcev. Edino bolj fajn bi se mi zdel, če bi bla otočanka, ker bi najbrž bolj z dušo delala :)

Avtor:  iris [ 20 Feb 2010, 21:21 ]
Naslov prispevka:  Re: Predstavitev zavoda in ideje za sodelovanje

ker se mi zdi ideja super, bi se pridružila s kakim svojim izdelkom.
prispevala bi kak kos nakita in pa eno veliko hišo na slemenjaku, če je OK

Avtor:  DEBELUŠKA [ 20 Feb 2010, 21:59 ]
Naslov prispevka:  Re: Predstavitev zavoda in ideje za sodelovanje

pridružila bi se tudi jaz s pletenimi copatki za dojenčke pa še skvačkanimi nagelčki in plavicami :-\ :-\

Avtor:  klemy [ 21 Feb 2010, 08:37 ]
Naslov prispevka:  Re: Predstavitev zavoda in ideje za sodelovanje

sam da se javim sem prebrala -dobra ideja
bom prispevala nekaj cestitk
o ostalem bom pa se premislila ;)

Avtor:  Kiara [ 21 Feb 2010, 20:03 ]
Naslov prispevka:  Re: Predstavitev zavoda in ideje za sodelovanje

Zanimiva zadeva. Ravno danes sem naredila verižici za moja sinova. Jih lahko naredim še nekaj za festival, a prav? :)

Stran 1 od 6 Vsi časi so UTC [ DST ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/